Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Hoyer να κάνει λόγο για την εξαιρετικά εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία που είχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε, σε αυτό το πλαίσιο εξασφαλίστηκε ρευστότητα για την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση απορροφητικότητας κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην  πρώτη θέση που κατέλαβε Ελλάδα το 2018 και 2019 στην απορρόφηση κονδυλίων από το ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα «Juncker».

Την αποφασιστική συμβολή αυτής της συνεργασίας στην ελληνική οικονομία και την επαναφορά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν ακόμα σχετικά με την κλιματική κρίση επισημαίνοντας την  ανάγκη για διαμόρφωση ολοκληρωμένων προγραμμάτων μετάβασης σε μια οικονομία χωρίς άνθρακα.

Στο θέμα αυτό συμφώνησαν για την προτεραιότητα στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΤΕπ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και τη διασφάλιση της δίκαιης μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση περιοχών όπως η Δυτική Μακεδονία./ibna