Τουρκία: Ο Cavusoglu θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στο Μόναχο

Τουρκία: Ο Cavusoglu θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στο Μόναχο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το 2020, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η 56η εκδήλωση της παγκόσμιας διάσκεψης κορυφής ξεκινά την Παρασκευή στη γερμανική πόλη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

«Το φετινό συνέδριο θα διευκολύνει τις συζητήσεις υψηλού επιπέδου για τρέχοντα ζητήματα όπως οι απειλές και οι προκλήσεις για την ασφάλεια στην ευρωατλαντική περιοχή, οι διατλαντικές σχέσεις, η ευρωπαϊκή άμυνα, ο ανταγωνισμός και η συνεργασία των μεγάλων δυνάμεων, το διεθνές εμπόριο, η πολυμέρεια και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Cavusoglu θα κάνει μια δήλωση σχετικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική σε μια παράλληλη εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί από το Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας (ADF), το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία μεταξύ 27-29 Μαρτίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται επίσης να έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 35 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και περισσότεροι από 100 Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αναμένονται στη φετινή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην εκδήλωση.

Η Αμερικανική αντιπροσωπεία θα συμπεριλαμβάνει τον Υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo και τον Υπουργό Άμυνας Mark Esper και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg θα εκπροσωπήσει τη διατλαντική συμμαχία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν θα είναι επίσης παρόντες, ενώ ο Ινδός ομόλογός τους θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εξάπλωσης του νέου κορωναϊού, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus πρόκειται να παρακολουθήσει την εκδήλωση, ενώ ο CEO της Facebook Mark Zuckerberg είναι μεταξύ των ηγετών της βιομηχανίας που θα αντιμετωπίσουν τον κρίσιμο ρόλο της τεχνολογίας στην ασφάλεια και τις διεθνείς υποθέσεις./ibna