Βουλγαρία: Στο Μόναχο ο Borissov θα βραβεύσει τον W. Ischinger

Βουλγαρία: Στο Μόναχο ο Borissov θα βραβεύσει τον W. Ischinger

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου σήμερα και το Σάββατο.

Για 56η συνεχή χρονιά, η διάσκεψη του Μονάχου θα συγκεντρώσει περίπου 500 παγκόσμιους ηγέτες από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την επιστήμη για την επισκόπηση των τρεχουσών και μελλοντικών προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας.

Οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη θα συζητήσουν τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας και των διεθνών σχέσεων γενικότερα. Τα θέματα της εκδήλωσης στο Μόναχο θα περιλαμβάνουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τα σημερινά παγκόσμια θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως η Λιβύη, η Ανατολική Ασία.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο Πρωθυπουργός Boyko Borissov θα συμμετάσχει στο Διατλαντικό Φόρουμ που διοργανώνει η Βαυαρική Χριστιανική Κοινωνική Ένωση, καθώς και σε στρογγυλή τράπεζα για την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και ιδρυτή της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου Wolfgang Ischinger, ο οποίος θα τιμηθεί με το βραβείο του «Χρυσού Κλάδου Δάφνης» για τη γόνιμη συνεργασία του με τη Βουλγαρία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Πρωθυπουργός Boyko Borissov θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με ευρωπαίους και παγκόσμιους ηγέτες./ibna