Βόρεια Μακεδονία: Το Παρίσι επισκέφθηκαν Osmani και Dimitrov

Βόρεια Μακεδονία: Το Παρίσι επισκέφθηκαν Osmani και Dimitrov

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani και ο Υπουργός Εξωτερικών Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα με την Amélie de Montchalin, Υπουργό για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Γαλλίας.

Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πρόσφατης δημοσίευσης του εγγράφου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της διαδικασίας προσχώρησης.

«Είναι πραγματικά ενθαρρυντική η ζεστασιά και η φιλία που έχουμε λάβει στο Παρίσι, η οποία αναμφισβήτητα μιλά για τις φιλικές σχέσεις που έχουμε με τη Γαλλική Δημοκρατία και την ειλικρινή υποστήριξή της για την πρόοδό μας στην ΕΕ. Τα μηνύματα είναι σαφή: η νέα μεθοδολογία αποτελεί καλή βάση για τις χώρες που είναι ειλικρινά προετοιμασμένες για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, γεγονός που αποτελεί καλή είδηση ​​για τους πολίτες που αναμένουν αποτελέσματα και μια μεγαλύτερη πρόκληση για τους πολιτικούς που θα πρέπει να το παρουσιάζουν με μεγαλύτερη σαφήνεια και διαφάνεια. αναλαμβάνουμε την πρόσθετη δέσμευση να συνεχίσουμε να παρέχουμε αποτελέσματα ως βάση για μια ολοκληρωμένη και ποιοτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», σημείωσε ο Bujar Osmani.

Ο Nikola Dimitrov τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο στο εσωτερικό από την άποψη της υιοθέτησης του νόμου για τη Δικαιοσύνη. Αυτό θα αφαιρέσει κάθε είδους δικαιολογία και θα καλωσορίσει τις συζητήσεις στο Συμβούλιο. Εκεί, είμαστε πεπεισμένοι ότι μια λύση μπορεί να βρεθεί με βάση τη νέα μεθοδολογία της ΕΚ. Προβλέπει ισχυρότερη πολιτική διακυβέρνηση και συμμετοχή των κρατών μελών στη διαδικασία. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά κατά μήκος της πορείας της μεταρρύθμισης και είμαστε κοντά στον στόχο!

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, Osmani και Dimitrov συναντήθηκαν νωρίτερα με την διπλωματικό σύμβουλο για την Ευρώπη του Emmanuel Macron και βουλευτή Mariel de Sarnez, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης. Όπως επίσης και με τον ΓΓ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Κυβέρνησης, Sandrine Gaudin.

Η επίσκεψη στη Γαλλική Δημοκρατία του Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Bujar  Osmani και του Υπουργό Εξωτερικών Nikola Dimitrov πραγματοποιείται σε μια περίοδο εντατικής διπλωματικής και κυβερνητικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της λήψης της απόφασης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων προσχώρησης./ibna