Ρουμανία: Σχέδιο του Iohannis οι πρόωρες εκλογές, υποστηρίζει ο Ponta

Ρουμανία: Σχέδιο του Iohannis οι πρόωρες εκλογές, υποστηρίζει ο Ponta

Στην εκτενέστατη συνέντευξη που παραχώρησε στο  Ziare.com, ο Victor Ponta υποστηρίζει ότι οι πρόωρες εκλογές αποτελούν σχέδιο του Klaus Iohannis το οποίο ο Ludovic Orban δεν επιθυμούσε και προσπάθησε να σαμποτάρει. Επίσης πιστεύει ότι ο Ludovic Orban δεν θα ξαναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Κατά την άποψη του ηγέτη του Pro Romania και πρώην Πρωθυπουργού, υπάρχει μυστική συνεννόηση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων. Πιστεύει δε, ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα εναντιωθεί στις αποφάσεις που ελήφθησαν συναινετικά από τους πολιτικούς και οι τοπικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 ή το αργότερο στις 21 Ιουνίου.

Ο Victor Ponta υποστηρίζει επίσης, ότι στο PSD υπάρχει μια συνωμοσία anti-PSD, που αποσκοπεί στο να κρατήσει το κόμμα κάτω του 30%, μια αποστολή που τους ανατέθηκε “από εκείνους που τους περιέφεραν από όλα τα κόμματα και τους ξανάφεραν πίσω στο  PSD”.

Απαντώντας στην ερώτηση για τη φημολογούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ο κ.  Ponta τόνισε ότι κατά τη γνώμη του η συμφωνία υφίσταται.

«Πιστεύω ότι υπάρχει συμφωνία. Δεν ήμουν μπροστά στις συζητήσεις, μπορώ απλώς να εκφέρω μια γνώμη. Εντάξει, να έχουμε τοπικές και βουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα, όσο γίνεται πιο γρήγορα! Δεν κατανοώ όμως δύο πράγματα, Πρώτον, γιατί δεν τις έκαναν το Νοέμβριο. Είχα πει τότε του κ. Orban ότι εγώ δεν θα τον ψηφίσω, γιατί δεν πιστεύω ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει με 20%, χωρίς ομάδα, χωρίς πρόγραμμα, και καλύτερα να κάνουμε τοπικές εκλογές μαζί με βουλευτικές. Και ο κ.  Orban μου απάντησε τότε, ότι η χώρα… η σταθερότητα…κλπ», σημείωσε ο Ponta./ibna