Τουρκία: Συνάντηση Τούρκων κι Αμερικανών αξιωματούχων

Τουρκία: Συνάντηση Τούρκων κι Αμερικανών αξιωματούχων

Εν μέσω συγκρούσεων στο Idlib και συναντήσεων επί συναντήσεων μεταξύ Τούρκων και Ρώσων αξιωματούχων, στην Άγκυρα έφτασε την Τρίτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ James Jeffrey για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Yunus Emre Karaosmanoglu, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία James Jeffrey και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Michael Satterfield αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα περιφερειακής ασφάλειας, ιδιαίτερα την κατάσταση στην επαρχία Idlib.

Ο Karaosmanoglu ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν πιο συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η ανθρώπινη τραγωδία στο Idlib ή ότι θα υπάρξει νέο κύμα προσφύγων που θα ξεπεράσει τα όρια της Τουρκίας.

Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να τερματίσουν την υποστήριξή τους, συμπεριλαμβανομένων των όπλων και των πυρομαχικών, στην τρομοκρατική οργάνωση PKK-KCK / YPG.

Ο Jeffrey έφτασε στην Τουρκία την Τρίτη για να συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους και να επανεξετάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή./ibna