Σερβία: Στο Μόναχο ο Vucic στο Βερολίνο η Joksimovic

Σερβία: Στο Μόναχο ο Vucic στο Βερολίνο η Joksimovic

Στη Γερμανία ταξιδεύει ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Στη διάσκεψη σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συμμετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo και η Πρόεδρος του Κογκρέσου Nancy Pelosi αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov.

Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι σίγουρα το κύριο θέμα των συνομιλιών που θα έχει ο Πρόεδρος Vucic με ανώτερους αξιωματούχους πολλών χωρών, όπως με τον Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier, τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev και τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν Ashraf Ghani. Καθώς επίσης με τον Πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda, τον Αυστριακό Καγκελάριο Sebastian Kurz, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte και των Καναδός Πρωθυπουργό Justin Trudeau.

Ο Σέρβος Πρόεδρος ταξιδεύει σε μια περίοδο αλλαγών καθώς το προηγούμενο διάστημα εισήχθη η νέα μεθοδολογία για την διεύρυνση της ΕΕ, αλλά και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Kurti στο Κοσσυφοπέδιο.

Στο Βερολίνο η Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Σερβίας

Η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Jadranka Joksimovic θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με το γραφείο της, στη γερμανική πρωτεύουσα, θα συνομιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Michael Roth και πολλούς βουλευτές, ενώ αύριο θα μιλήσει σε δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πρεσβεία στο Βερολίνο για την Ημέρα της Σερβίας.

Η επίσκεψη της Υπουργού Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Jadranka Joksimovic στο Βερολίνο έρχεται σε μια σημαντική στιγμή, μετά την παρουσίαση της νέας μεθοδολογίας ένταξης στην ΕΕ, κι όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της Υπουργού η μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων για τη συνέχιση της πολιτικής διεύρυνσης καθώς και για άλλα σημαντικά ζητήματα./ibna