Κύπρος: Αρνητικά τα δείγματα επιβάτη που ταξίδεψε από Κίνα

Κύπρος: Αρνητικά τα δείγματα επιβάτη που ταξίδεψε από Κίνα

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα στα δείγματα που διερεύνησε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής της Κύπρου, από επιβάτη που ταξίδευε από Κίνα μέσω Μόσχας στην Κύπρο.

Η επιβάτης που ταξίδευε από την Κίνα μέσω Μόσχας στην Κύπρο παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοίαζε με εκείνη του κορωναϊού. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση.

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του αεροσκάφους και οι επιβάτες που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί με την ασθενή και βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υψηλού κινδύνου σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το περιστατικό, εξετάστηκαν προληπτικά από τους επαγγελματίες υγείας του αεροδρομίου και τους δόθηκαν συγκεκριμένες συστάσεις για αυτό-παρακολούθηση. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών του αεροσκάφους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν για τις επόμενες 14 μέρες.

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις η ασθενής που παρουσιάζει βελτιωμένη κλινική κατάσταση, θα παραμείνει για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Επιπλέον, σε μικρό αριθμό ατόμων που ταξίδεψαν στη συγκεκριμένη πτήση από Κίνα και κατά την εξέτασή τους από τους επαγγελματίες υγείας του Αεροδρομίου Λάρνακας βρέθηκαν ασυμπτωματικοί, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις επόμενες 14 μέρες./ibna