Ελλάδα: Προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται ο Τσίπρας

Ελλάδα: Προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται ο Τσίπρας

Την προσθήκη ονόματος δίπλα στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας.

Εν μέσω εσωκομματικών αναταραχών εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο για την ανασυγκρότηση ή τον μετασχηματισμό του η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να ρίξει τους τόνους και να αναζητήσει συμβιβασμούς.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την προσθήκη- το “Πράσινη Συμμαχία” είναι μια από τις ισχυρές προτάσεις στο τραπέζι- προκειμένου να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή και να αντιπροσωπεύσει με αυτό τον τρόπο την συμμαχία με τις κινήσεις προερχόμενες από την κεντροαριστερά.

Σε περίπτωση ωστόσο που υπάρξει αντιπρόταση τότε θα κληθούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν με δημοψήφισμα που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι η αριστερή πτέρυγα του κόμματος και η οργάνωση της Νεολαίας έχουν εκφράσει ενστάσεις και προβληματισμούς ως προς την διαδικασία  ανασυγκρότησης του κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα εν προκειμένω φαίνεται πως βρίσκεται κοινός τόπος σε συγκεκριμένα ζητήματα και οι εντάσεις εξομαλύνονται. Ένα από αυτά φαίνεται πως είναι ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας ο οποίος θα συζητηθεί αύριο σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και εν συνεχεία θα τεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή./ibna