Αλβανία: Στα ΗΑΕ ο Edi Rama για την Διάσκεψη Ανασυγκρότησης και Δωρητών

Αλβανία: Στα ΗΑΕ ο Edi Rama για την Διάσκεψη Ανασυγκρότησης και Δωρητών

Ο πρωθυπουργός Edi Rama πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου συναντήθηκε με τον πρίγκηπα Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

«Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Με τον Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, ειδικά για τη Συνδιάσκεψη Ανασυγκρότησης και Δωρητών στις Βρυξέλλες», ανάρτησε στα social media ο πρωθυπουργός Edi Rama.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παραλιακό Παλάτι στο Αμπού Ντάμπι, ο Σεΐχης Mohammed Bin Zayed Al Nahyan υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, δηλώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και την προθυμία των ΗΑΕ να αναπτύξουν περισσότερες σχέσεις σε περισσότερους τομείς.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τον τρόπο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των ΗΑΕ-Αλβανίας. Ο βασιλικός πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι και ο πρωθυπουργός Rama συμμερίζονται επίσης τις εξελίξεις στα περιφερειακά και διεθνή αμοιβαία συμφέροντα.

Ο Rama εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα ΗΑΕ εκτιμώντας για την αναπτυξιακή στήριξη της Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός Edi Rama συνοδεύεται από τον Υπουργό Ανασυγκρότησης, τον Arben Ahmetaj και την Υπουργό Πολιτισμού Elva Margariti.

Η διάσκεψη δωρητών της ΕΕ για την Αλβανία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου./ibna