Τουρκία: Θ’ ανταποδώσουμε τις επιθέσεις των δυνάμεων του Assad στο Idlib

Τουρκία: Θ’ ανταποδώσουμε τις επιθέσεις των δυνάμεων του Assad στο Idlib

Μετά την επίθεση του δυνάμεων του Assad στα τουρκικά στρατεύματα στο Idlib, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δεσμεύθηκε να αντιδράσει εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης.

«Όλες οι επιθέσεις θα τις ανταποδώσουμε κατ ‘αναλογία, τα παρατηρητήρια μας [στο Idlib] θα συνεχίσουν τα καθήκοντά τους», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας  Olcay Denizer.

Εν τω μεταξύ, σε ερώτηση σχετικά με τις αναφορές ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος Assad περιβάλλουν τον Saraqib, Idlib, πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι η Τουρκία έχει ως προτεραιότητα να σταματήσει τέτοιες επιθέσεις και να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός και τα τουρκικά στρατεύματα λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

«Τα στρατεύματά μας είναι έτοιμα να αντιδράσουν εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης στις παρατηρητικές μας θέσεις υπό το δικαίωμα της αυτοάμυνας”, δήλωσαν.

Τη Δευτέρα, σε επίθεση των στρατευμάτων του Assad στο Idlib, στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώθηκαν επτά Τούρκοι στρατιώτες και έναν πολίτη που συνεργάστηκε με τον τουρκικό στρατό. Άλλα 13 άτομα τραυματίστηκαν, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση, είπε ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.

Σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επίθεση, η Τουρκία έπληξε πάνω από 50 στόχους και σκοτώνοντας 76 Σύριους στρατιώτες, σύμφωνα με τον Akar./ibna