Ρουμανία: Τον Orban όρισε εντολοδόχο Πρωθυπουργό ο Iohannis

Ρουμανία: Τον Orban όρισε εντολοδόχο Πρωθυπουργό ο Iohannis

Πριν από λίγη ώρα, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis έχοντας ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, προέβη στις εξής δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

«Είμαι σε θέση να σας πω ορισμένα συμπεράσματα.

Έχουμε μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, που ήρθε με μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, θέλησε να αναμορφώσει πολλά προγράμματα, να βελτιώσει την εκλογική νομοθεσία, να λάβει οικονομικά και κοινωνικά μέτρα εις όφελος της Ρουμανίας.

Έχουμε ένα  PSD, που ακόμα έχει πολλούς βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτές τις αλλαγές. Επιθυμεί να τις σταματήσει.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι αποκαλυπτικό: Η Κυβέρνηση θέλησε να επιφέρει βελτιώσεις στην εκλογική νομοθεσία, την εκλογή δημάρχων σε δύο γύρους.

Η σωστή λύση σε αυτήν την κατάσταση, με μια κυβέρνηση που επιθυμεί να κινήσει τα πράγματα, με ένα  PSD που έχει μεγάλη παρουσία στο Κοινοβούλιο, η επιστροφή στο εκλογικό σώμα είναι η σωστή λύση. Η επιστροφή στο εκλογικό σώμα σημαίνει πρόωρες εκλογές.

Οι πρόωρες εκλογές είναι η πρώτη επιλογή μου.

Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, την επιλογή ενός προσώπου που θα αναλάβει να σχηματίσει μια νέα  Κυβέρνηση.

Ορίζω τον  Ludovic Orban εντολοδόχο πρωθυπουργό» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis./ibna