ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδει η κυβέρνηση τις δηλώσεις Erdogan ή όχι;

ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδει η κυβέρνηση τις δηλώσεις Erdogan ή όχι;

“Φωτιές” άναψε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό για άλλη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan, με τις δηλώσεις του σχετικά με τα Ίμια και τις αναφορές  του για επικοινωνία του Τούρκου Υπουργού Άμυνας με τον ομόλογο του στην Αθήνα.

Η αντιπαράθεση φούντωσε σήμερα. Δημοσιογράφος στην τηλεόραση του Alpha μετέφερε επικοινωνία του με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τονίζοντας πως ο υπουργός διέψευδε την επικοινωνία και την οποιαδήποτε συνεννόηση με την Άγκυρα. Αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του υπογράμμιζε  ότι ο υπουργός “ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση”. “Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι έχουν διασφαλιστεί τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την συνομιλία με τον υπουργό και το περιεχόμενο της. “Τελικά διαψεύδει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου  ή όχι;”, καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Επιτέλους, ας καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι στα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και δεν χωρούν τέτοιοι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ανάγκη να απαντήσει η κυβέρνηση στις προκλητικές δηλώσεις Erdogan υπογραμμίζει και το ΚΙΝΑΛ.  “Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κακώς σιωπά στα περί Ιμίων που ξεστόμισε ο Erdogan” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος./ibna