Βόρεια Μακεδονία: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση Spasovski με την Εκλογική Επιτροπή

Βόρεια Μακεδονία: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση Spasovski με την Εκλογική Επιτροπή

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μεταξύ του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Oliver Spasovski και κυβερνητικών στελεχών με τα στελέχη της Κρατικής Επιτροπής Εκλογών για την οργάνωση και τη διεξαγωγή δίκαιων και δημοκρατικών πρόωρων εκλογών.

Στη συνάντηση οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ισχυρή κοινή τους δέσμευση για την διοργάνωση και τη διεξαγωγή δίκαιων και δημοκρατικών εκλογών.

Έχουμε δείξει ως κράτος σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ότι μπορούμε να οργανώσουμε και να διεξαγάγουμε δίκαιες εκλογές. Ας συνεχίσουμε αυτή τη θετική τάση και σ’ αυτές τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, στο όνομα της δημοκρατικής και  μελλοντική ολοκλήρωσης της χώρας μας δήλωσε ο Πρωθυπουργός Oliver Spasovski.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα της σωστής εγγραφής των ψηφοφόρων, καθώς και οι υλικοτεχνικές, χωροταξικές και στεγαστικές ανάγκες που προσδιορίστηκαν από την Εκλογική Επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό υιοθετήθηκαν πολλά συμπεράσματα: πρώτον, η Εκλογική Επιτροπή να υποβάλει στην κυβέρνηση τις προδιαγραφές για τα απαραίτητα υλικά και τις τεχνικές προϋποθέσεις για τις εκλογές και συμφωνήθηκε κοινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Spasovski, με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της Εκλογικής Επιτροπής με εκπροσώπους της ZELS, προκειμένου να παράσχει τις απαραίτητες χωροταξικές και άλλες προϋποθέσεις ώστε οι πολίτες να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση για το θέμα των εκλογών, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Oliver Spasovski με συναφείς ενδιαφερόμενους για την πραγματοποίηση της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας./ibna