Συνάντηση Dacic με τον Ιταλό Πρέσβη για την επερχόμενη επίσκεψη του Ιταλού ΥΠΕΞ

Συνάντηση Dacic με τον Ιταλό Πρέσβη για την επερχόμενη επίσκεψη του Ιταλού ΥΠΕΞ

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας Ivica Dacic δέχτηκε την Τετάρτη την επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στο Βελιγράδι Carlo Lo Cas και της ιταλικής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας που επισκέπτεται τη Σερβία για διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις των δύο υπουργείων.

Οι συνομιλίες αφορούσαν την επερχόμενη επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Luigi Di Maio στο Βελιγράδι, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2020.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών διαπιστώθηκε ότι η επίσκεψη του Ιταλού Υπουργού είναι πολύ σημαντική τόσο για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων όσο και για τη συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και για τη συνεχή στήριξη της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της Σερβίας και της περιοχής.

Στο παρελθόν, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας πραγματοποίησε κι άλλες διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις με την Ιταλία. Της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εξωτερικών και Οικονομικής Συνεργασίας της Ιταλίας επικεφαλής ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Vincenzo Celeste, ενώ από την πλευρά της Σερβίας οι συνομιλίες διεξήχθησαν από την Βοηθό του Υπουργού της Διμερούς Συνεργασίας, Πρέσβης Tatjana Conic και Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Αναπληρωτής υπουργός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρέσβης Dejan Ralevic.

Κατά τη διάρκεια δύο ξεχωριστών συναντήσεων, οι αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας και της περιοχής και τη συνεργασία στο πλαίσιο των περιφερειακών πρωτοβουλιών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της συνεχούς υποστήριξης της Ιταλικής Δημοκρατίας για την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Όσον αφορά τα διμερή θέματα, επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, η υψηλή συχνότητα επισκέψεων ανταλλαγής υψηλού επιπέδου και η συνεργασία στον τομέα της οικονομίας./ibna