Στις ΗΠΑ ο Edi Rama, συνάντηση με Pompeo

Στις ΗΠΑ ο Edi Rama, συνάντηση με Pompeo

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo.

Νωρίτερα ο Αλβανός Πρωθυπουργός σύμφωνα με ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον Merk Greni, Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στη Διάσκεψη Ανασυγκρότησης και Δωρητών για την Αλβανία στις 17 Φεβρουαρίου, μια προσπάθεια ενίσχυσης της χώρας για να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στις 26 Νοεμβρίου 2019.

Στη συνάντηση Rama-Greni συζητήθηκαν επίσης η νέα Ειδική Μονάδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Βίας καθώς και η νέα δέσμη μέτρων κατά του οργανωμένου εγκλήματος και το κοινό πρόγραμμα της Ακαδημίας Διαφάνειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκπροσώπου του State Department Morgan Ortagus, o Mike Pompeo και ο Πρωθυπουργός Rama συζήτησαν τις κοινές προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Αλβανίας για το 2020 του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός Υπουργός τόνισε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ για την προσχώρηση της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των δικαστικών και εκλογικών μεταρρυθμίσεων. Ο Υπουργός συνεχάρη επίσης τον Αλβανό Πρωθυπουργό για τη σταθερή δέσμευση της κυβέρνησής του όσον αφορά την κατανομή των βαρών στο ΝΑΤΟ, την αποτροπή των κακόβουλων ιρανικών δραστηριοτήτων και την ανάληψη περιφερειακού ηγετικού ρόλου στην προστασία των δικτύων επικοινωνίας επόμενης γενιάς./ibna