Βουλγαρία: Το Δικαστή Mitalov εμπλέκει σε μεγάλη διαφθορά ο Pompeo

Βουλγαρία: Το Δικαστή Mitalov εμπλέκει σε μεγάλη διαφθορά ο Pompeo

Σήμερα δημοσιοποιώ τον Δικαστή του Ειδικού Ποινικού Δικαστηρίου  της Βουλγαρίας Andon Mitalov λόγω της συμμετοχής του σε σημαντική διαφθορά. Κατά την επίσημη ιδιότητά του, ο Mitalov συμμετείχε σε διεφθαρμένες πράξεις που υπονόμευσαν το κράτος δικαίου και έθεσαν σοβαρά σε κίνδυνο την ανεξαρτησία των δημοκρατικών θεσμών στη Βουλγαρία.

Αυτός ο προσδιορισμός γίνεται σύμφωνα με το τμήμα 7031 (γ) του νόμου περί κρατικών ενισχύσεων, εξωτερικών επιχειρήσεων και συναφών προγραμμάτων, 2020 (Div. G, P.L. 116-94). Σύμφωνα με το άρθρο 7031 (γ), όταν ο υπουργός ονοματίζει αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεων για τη συμμετοχή τους, άμεσα ή έμμεσα, σε σημαντική διαφθορά, τα άτομα αυτά και τα άμεσα μέλη των οικογενειών τους δεν δικαιούνται να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο νόμος απαιτεί επίσης από τον Υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει δημόσια ή ιδιωτικά ή να ταυτοποιεί αυτούς τους υπαλλήλους και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους. Εκτός από τον Mitalov, ανακοινώνω τη σύζυγό του, Cornelia Stoykova-Mitalova, και την κόρη του, Gergana Mitalova.

Αυτή είναι η πρώτη τέτοια ενέργεια στη Βουλγαρία και επιβεβαιώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ να καταπολεμήσουν τη διαφθορά στη Βουλγαρία και παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να στέκονται με τους πολίτες της Βουλγαρίας στον αγώνα τους κατά της διαφθοράς. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρχές για να προωθήσει τη λογοδοσία για τους διεφθαρμένους παράγοντες στην περιοχή και σε παγκόσμιο επίπεδο./ibna