Με Bartolo και Vella συναντήθηκε στη Μάλτα ο Δένδιας

Με Bartolo και Vella συναντήθηκε στη Μάλτα ο Δένδιας

Τη Μάλτα επισκέφθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Τετάρτη, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Evarist Bartolo ενώ έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο της Μάλτας και πρώην ΥΠΕΞ George Vella.

Με τον Μαλτέζο ομόλογο του ο Έλληνας ΥΠΕΞ, συζήτησε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, το μεταναστευτικό καιθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Μάλτας George Vella ο Νίκος Δένδιας εξήγησε τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης πως τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης της Λιβύης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Μαλτέζο Πρόεδρο, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι συζήτησαν «τη συνολική κατάσταση στην περιοχή μας, ιδίως για την κατάσταση στη Λιβύη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Sarraj και την κυβέρνηση της Τουρκίας»,

«Πρέπει να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από τη σοφία του Προέδρου της Μάλτας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και τη Λιβύη» επισήμανε περαιτέρω ο Νίκος Δένδιας και ευχαρίστησε τον George Vella για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχε σχετικά με τη Λιβύη.
Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μάλτας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τις χαρακτήρισε εξαιρετικές και σημείωσε πως υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης./ibna