Σε θετικό κλίμα οι επαφές Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

Σε θετικό κλίμα οι επαφές Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία και αναχώρησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας για το Άμπου Ντάμπι, όπου θα έχει σειρά επαφών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ριάντ  συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Βασιλιά της  Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τονίστηκε ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα. Επισημάνθηκε επίσης η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος. Οι δυο πλευρές, πάντα με τις ίδιες πηγές, επιβεβαίωσαν ότι η σημερινή επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας.

Στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βασιλείου Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ, σημείωσαν κυβερνητικές πηγές.

Συζητήθηκαν επίσης οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επενδυτικό τομέα. Σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων προγραμματίζεται  να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Τουρισμού Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Με την επίσκεψη του αυτή τόνισαν πηγές της ελληνικής αποστολής,  ο Πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο./ibna