Σερβία: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Σερβία: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Μετά από ένα σαββατοκύριακο που ήταν εξαιρετικά ζεστό για αυτή τη χρονική περίοδο, σπάζοντας ακόμα και κάποια ιστορικά ρεκόρ, αύριο αναμένεται κρύο και δραματική πτώση της θερμοκρασίας με πάνω από 15 βαθμούς σε 24 ώρες και σε πολλά μέρη της Σερβίας θα χιονίσει!

Το Υδρομετεωρολογικό Ινστιτούτο της Σερβίας εξέδωσε πρόβλεψη για την Τρίτη και την Τετάρτη στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας όπου θα υπάρχει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές χιονοπτώσεις.

«Την Τρίτη, αναμένεται ξαφνική μεταβολή στον καιρό και το βαρύ κρύο που ακολουθείται από βορειοδυτικές ψυχρές μάζες αέρα από το βορρά και από τα μέσα της ημέρας έως το απόγευμα θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της Τρίτης 4 και της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου, το κρύο θα είναι αισθητό και πιο τσουχτερό, στα κεντρικά και νότια μέρη της Σερβίας, που σε ορισμένες περιοχές θα πέσει χιόνι 5 με 20 εκατοστά ύψος ενώ οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι ισχυρότερες. Στο βορρά από την Πέμπτη θα υπάρξει εξασθένιση των βορειοδυτικών ανέμων» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Υδρομετεωρολογικού Ινστιτούτου.

Αυτή η δραματική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα μειώσει την μέγιστη θερμοκρασία που προβλέπεται για αύριο στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι από τους 17 βαθμούς στους 4 ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί στο Zlabitor όπου η θερμοκρασία από τους 13 βαθμούς θα κατρακυλήσει κάτω από το μηδέν ενώ θα υπάρχουν και χιονοπτώσεις./ibna