Μαυροβούνιο: Mητέρα ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη

Μαυροβούνιο: Mητέρα ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη

Η Ratka Knežević, μητέρα ενός από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Μετώπου (DF) Milan Knežević, αφέθηκε ελεύθερη μετά από την εκδίκαση της υπόθεσής της στην Ποντγκόριτσα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κρατούνταν όταν παρεμπόδισε αστυνομικούς κατά τη διεξαγωγή ερευνών στο οικογενειακό σπίτι τους σήμερα το πρωί. Μια δίκη πλημμελειοδικίας θα κινηθεί εναντίον της Ratka Knežević για παρεμπόδιση αστυνομικού έργου, δήλωσε ο δικηγόρος της Dražen Medojević.

Ο 68χρονη Ratka Knežević, μητέρα ενός από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Μετώπου Milan Knežević, συνελήφθη σήμερα το πρωί όταν παρενέβη και παρεμπόδισε τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμά της, ανέφερε η Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο Medojević δήλωσε ότι η έρευνα στο Zeta διεξήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες εξαιτίας του αδελφού του Milan, Mirko.

Ο δικηγόρος ανέφερε επίσης ότι ένοπλες Ειδικές Δυνάμεις εισήλθαν στο σπίτι της Ratka Knežević, η οποία δήλωσε ότι ήταν μόνη στο σπίτι γεμάτη άγχος και εμφανώς φοβισμένη. Ο δικηγόρος δήλωσε επίσης ότι η Ratka εξαπέλυε συγκεκριμένες λέξεις εκείνη τη στιγμή, τις οποίες δεν μπορούσε να ανακαλέσει αργότερα.

Ο Medojević αναφέρει ότι η Ratka Knežević δεν εμπόδισε την αστυνομία, αλλά τα λόγια της θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προσβολές και κατάρες.

“Ζήτησα μια ιατρική γνώμη για την κατάσταση της Ratka Knežević, διότι ο εμπειρογνώμονας μάρτυρας μπορεί να εξηγήσει εάν ένα άτομο υπό τέτοιες συνθήκες, υπό άγχος, μπορεί να ελέγξει την κατάσταση και να προχωρήσει σε μια ενέργεια σκόπιμα. Ο δικαστής το αρνήθηκε. Κλείνοντας την αγόρευσή μου, δήλωσα ότι όσα ειπώθηκαν δεν επρόκειτο για εξύβριση του αξιωματικού, αλλά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προσβολή ή πιθανώς μια κατάρα’’, δήλωσε ο δικηγόρος Medojević.

“Το Μαυροβούνιο εισέρχεται σε μια περίοδο δικτατορίας και τρομοκρατίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του DF Predrag Bulatovic.

“Σε αυτή την περίπτωση, αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις του κράτους εναντίον του DF και την προσπάθεια πρόκλησης ταραχών”, δήλωσε ο Bulatovic, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του DPS και o πρόεδρος του κράτους, Milo Đukanović επιδιώκουν να εμπλέξουν το DF σε κάθε σκάνδαλο. “Για να πολεμήσουμε τις λιτανείες”. Ο Bulatovic δήλωσε ότι η DF δε θα επέτρεπε κάτι τέτοιο να συμβεί.

Ο βουλευτής του DF κάλεσε όλους όσοι καταδικάζουν τη βία να ενταχθούν στις λιτανείες, είπε.

Ο Bulatovic συμπλήρωσε τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στη Zeta είχαν ως στόχο την DF και ότι όσοι συνελήφθησαν ήταν στην πλειοψηφία τους ακτιβιστές.

Ο κ. Nebojša Medojević, βουλευτής του DF, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μια “προσγείωση στο Zeta”.

“Ο στόχος ήταν να προκαλέσει χάος. Προτρέπουμε όλους τους πολίτες και τους ψηφοφόρους του DPS να αναρωτηθούν πού θα καταλήξει αυτό », δήλωσε ο Medojević, ζητώντας ενότητα.

“Δεν μπορούν να μας εκφοβίσουν”, τόνισε ο Medojević, προσθέτοντας ότι το DF είχε ζητήσει άμεση προσαγωγή του επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας.

Τέλος, έκανε λόγο για παρά-αστυνομικές οργανώσεις. /ibna