Κύπρος: Υπό παρακολούθηση Κινέζος ασθενής ως ύποπτο περιστατικό

Κύπρος: Υπό παρακολούθηση Κινέζος ασθενής ως ύποπτο περιστατικό

Το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι Κινέζος πολίτης που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α.

Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία. Τονίζεται ότι πρόκειται για ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο.

Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους τους πολίτες για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Νωρίτερα το Υπουργείο Υγείας είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση όπου έκανε λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα εμφάνισης κρούσματος κορωναϊού.

Το Υπουργείο καλούσε όλους και δη τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, να είναι ιδιαίτερα υπεύθυνα και με σοβαρότητα και να αγνοούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Σημείωνε δε ότι η επίσημη ενημέρωση δίνεται μόνο από το Υπουργείο Υγείας

και τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου, ως η αρμόδια Αρχή για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών εάν και εφόσον εμφανιστούν στην Κύπρο» κατέληγε η ανακοίνωση./ibna