Βουλγαρία: Ο Geshev πρέπει να αναζητήσει ευθύνες απ’ όλους ζήτησε ο Tsonev του MRF

Βουλγαρία: Ο Geshev πρέπει να αναζητήσει ευθύνες απ’ όλους ζήτησε ο Tsonev του MRF

«Ο Γενικός Εισαγγελέας εκπληρώνει την υπόσχεσή του να αναζητήσει ευθύνες απ’  όλους, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν. Βλέπω ότι τόσο ο Geshev και οι υπηρεσίες, εργάζονται σε μια κατεύθυνση που η βουλγαρική κοινωνία αναμένει από καιρό» σχολίασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία (MRF) Yordan Tsonev για την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών και τις εταιρείες του Vasil Bozhkov τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν δεχόμαστε να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις σχετικά με τις αλλαγές του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών, επειδή κάθε προσπάθεια για να επιβληθεί η τάξη σε αυτή τη νομοθεσία συναντάται αντίσταση και κατηγορίες για άσκηση πίεσης. Αυτό δεν φέρνει μερίσματα σε καμιά πολιτική δύναμη» δήλωσε ο Tsonov στο τηλεοπτικό κανάλι Nova.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τυχερά παιχνίδια, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, χρειάζονται σαφή ρύθμιση και αυστηρό έλεγχο. «Ο υπουργός Οικονομικών Vladislav Goranov έχει δίκιο να κατευθυνθεί σε αλλαγές στον έλεγχο – να τον κάνει προσωπικό για να υπάρχει σαφής ευθύνη», δήλωσε ο βουλευτής του MRF.

Η αναφορά του Tsonev έγινε για την υπόθεση του Vasil Bozhkov, του επιχειρηματία των τυχερών παιχνιδιών, για τον οποίο εδώ και μέρες έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για 7 κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμό, απόπειρα δωροδοκίας υπαλλήλου καθώς και υποκίνηση για ποινικό αδίκημα./ibna