Έλληνας ακροδεξιός Ευρωβουλευτής έσχισε αντίγραφο της τουρκικής σημαίας

Έλληνας ακροδεξιός Ευρωβουλευτής έσχισε αντίγραφο της τουρκικής σημαίας

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και πρώην στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανθρωπιστική κατάσταση στα ελληνικά νησιά, προέβη σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, σκίζοντας μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την τουρκική σημαία.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Λαγός, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά εξαιτίας των προσφυγικών ροών αλλά και για τη στάση που κρατάει η Τουρκία, δήλωσε ότι «το μοναδικό που της αξίζει είναι αυτό, τίποτε άλλο» σχίζοντας μια φωτοτυπία τουρκικής σημαίας που κρατούσε στα χέρια του.

Ο Λαγός στη συνέχεια κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αγνοεί τα δικαιώματα των Ελλήνων. “Πάνω από το 65% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το λαθρομεταναστευτικό και επειδή εγώ είμαι 6 μήνες δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα;” διερωτήθηκε ο και έκανε λόγο για “ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων νησιωτών που καταπατώνται βάναυσα”.

Σε απάντηση, ο πρόεδρος της συνόδου κάλεσε για αυτοσυγκράτηση, προσθέτοντας ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Άμεση αντίδραση υπήρξε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας που καταδίκασε την ενέργεια του Γιάννη Λαγού, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», καταλήγοντας η ανακοίνωση ότι «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους».

Με έντονο τρόπο αντέδρασε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, για την απαράδεκτη ενέργεια του Έλληνα Ευρωβουλευτή./ibna