Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Lute

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Lute

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Jane Hole Lute, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις που άπτονται του κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα, αλλά και την πολιτική του βούληση να συμμετάσχει σε μια άτυπη πενταμερή Σύνοδο, προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς που θα οδηγήσουν σε ένα νέο δημιουργικό διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να επισημάνει στην Jane Hole Lute πως οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία όχι μόνο δεν υποβοηθούν τη δημιουργία του απαιτούμενου κλίματος, αλλά αυξάνουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας.

Η Jane Hole Lute διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα διαβιβάσει στον ΓΓ των ΗΕ τις προθέσεις, αλλά και τις ανησυχίες που ο Πρόεδρος εξέφρασε./ibna