Βουλγαρία: Ζούμε με το φόβο κι έναν θεσμικό πόλεμο, λέει το BSP

Βουλγαρία: Ζούμε με το φόβο κι έναν θεσμικό πόλεμο, λέει το BSP

Τα τελευταία χρόνια, το κράτος και η κοινωνία βαδίζουν από κρίση σε κρίση. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), την οποία ανέγνωσε η ηγέτης του κόμματος Cornelia Ninova.

Σύμφωνα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα ο φόβος που προκαλείται από την εξουσία και την καταστολή επιχειρεί να φιμώσει τη διαφωνία. «Ξεκίνησε με την αντιπολίτευση, πέρασε στους δημοσιογράφους, στις επιχειρήσεις και στους διαδηλωτές. Έφτασαν στο σημείο να τους ψεκάζουν με χημικά» επεσήμανε η Ninova.

Η ηγέτης του BSP συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και γι αυτό η κυβέρνηση βάλει κατά του Προέδρου. Από τις δικαστικές αίθουσες δεν προκύπτει ότι παραβίασε το νόμο. Οι διεξαγωγή έρευνας είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού του Προέδρου, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Στόχος τους είναι να απομακρύνουν έναν ισχυρό αντίπαλο, τόνισε η Ninova.

«Ζούμε με το φόβο και έναν θεσμικό πόλεμο. Γνωρίζουμε ότι η πρόταση μομφής δεν πέρασε. Αλλά εμείς στο BSP δεν φοβόμαστε να συνεχίσουμε για την επιθυμία μας για αλλαγή», αναφέρετε στη δήλωση σύμφωνα με την Ninova.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας που προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα βρίσκεται υπό διερεύνηση για συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις σύμφωνα με την Εισαγγελία./ibna