Στην Ιερουσαλήμ ο Vucic για το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα

Στην Ιερουσαλήμ ο Vucic για το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα

Μετά το Νταβός ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ, όπου μετά από πρόσκληση του Ισραηλινού Προέδρου Ruven Rivlin θα συμμετάσχει στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα «Ανακαλώντας το Ολοκαύτωμα, Καταπολεμώντας τον Αντισημιτισμό»

Στο αεροδρόμιο τον Σέρβο Πρόεδρο υποδέχτηκαν ο Ισραηλινός Πρέσβης στη Σερβία Alon Fischer Kam και ο Πρέσβης της Σερβίας στο Ισραήλ Milutin Stanojevic.

Περισσότεροι από 40 ηγέτες, θα παραστούν στην τελετή της Πέμπτης στο Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ για να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και 75 χρόνια από τότε που ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς, το στρατόπεδο θανάτου όπου οι Ναζί εκτέλεσαν περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από ένα εκατομμύριο Εβραίων.

Ο Vucic θα έχει επίσημη συνάντηση με τον ισραηλινό Πρόεδρο Ruven Rivlin την Πέμπτη ενώ προγραμματίζεται συνάντηση και με τον πρόεδρο της Μολδαβίας Igor Dodon.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι, μαζί με τέσσερις-πέντε αρχηγούς κρατών και μονάρχες, θα είμαι ένας από εκείνους που θα γίνει δεκτός από τον ισραηλινό Πρόεδρο Ruven Rivlin μετά το μεγάλο γεγονός της Πέμπτη», δήλωσε ο Vucic στο RTS νωρίτερα σήμερα.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι θα παραβρεθεί “ολόκληρος ο κόσμος” στο Ισραήλ, περίπου 40 ηγέτες από την Ευρώπη και τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης τους ηγέτες της περιοχής Zeljko Komsic, Kolinda Grabar Kitarovic, Milo Djukanovic.

Ο Vucic δήλωσε ότι οι τύχες του Σερβικού και Εβραϊκού λαού κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εξαιρετικά δύσκολες και σημείωσε ότι στο Yad Vashem, μεταξύ των έξι στρατοπέδων, βρίσκεται και το όνομα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Jasenovac, όπου και πέθανε ένας μεγάλος αριθμός Σέρβων και των Εβραίων.

«Πρέπει να πούμε ότι αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά», κατέληξε ο Vucic./ibna