Στο Νταβός ο Μητσοτάκης 23-24 Ιανουαρίου

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης 23-24 Ιανουαρίου

Στο Νταβός της Ελβετίας μεταβαίνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα συμμετάσχει το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της διοργάνωσης, στο πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου περιλαμβάνεται η συνομιλία του παρουσία κοινού με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson στις 11:30 (τοπική ώρα) ενώ την ίδια μέρα στις 14:30 (τοπική ώρα) θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα «αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal». Στο πάνελ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον Πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές. Έτσι σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη θα συναντηθεί με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, ενώ αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Juan Guaidó, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani./ibna