Περισσότερο αισιόδοξος δήλωσε ο Vucic μετά τη συνάντηση του με τον Plenkovic

Περισσότερο αισιόδοξος δήλωσε ο Vucic μετά τη συνάντηση του με τον Plenkovic

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenkovic στο Νταβός πριν από την έναρξη του διπλωματικού διαλόγου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση σε δημοσιογράφους, ο Vucic δήλωσε ότι, «η συζήτηση με τον Plenkovic ήταν ανοιχτή και ευχάριστη, την αφιερώσαμε στις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Κροατίας και μου φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη και αισιοδοξία».

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, θα συμμετάσχει σήμερα σε δύο σημαντικές συναντήσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και θα έχει μια σειρά διμερών συναντήσεων.

Αρχικά συμμετέχει στην ομάδα “Διπλωματικός διάλογος για τα Δυτικά Βαλκάνια” και έπειτα σε γεύμα εργασίας με τίτλο “Παραγωγή της ανάπτυξης για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη”. Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ, θα μιλήσει και στις δύο συναντήσεις για το πώς βλέπει το μέλλον, για την πρωτοβουλία της «μίνι Schengen», την οικονομική συνεργασία και άλλα θέματα.

Ο Vucic στο περιθώριο των εκδηλώσεων προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον Robert O’Brian, Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Sumantra Chakrabarty.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας από την πρώτη μέρα της παραμονής του στο Νταβός, είχε συνομιλίες με διάφορους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Lajen και τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Berge Brenda, καθώς και τον Αρμένιος Πρόεδρος Armen Sarkisian./ibna