Συνάντηση Borissov-Dimitrov στο Νταβός

Συνάντηση Borissov-Dimitrov στο Νταβός

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov συναντήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov.

Dimitrov και Borissov συζήτησαν για την επερχόμενη κοινή προεδρία της διαδικασίας του Βερολίνου το 2020, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην θετική εξέλιξη των διμερών σχέσεων μετά τη σύναψη του Συμφώνου Φιλίας, Γειτονίας και Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία του ότι το έργο της κοινής διυπουργικής επιτροπής μεταξύ Βουλγαρίας Βόρειας Μακεδονίας θα συνεχιστεί με πνεύμα εποικοδομητικό και δεν θα επηρεαστεί από την πολιτική κατάσταση και την ένταση της εκλογικής διαδικασίας στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς είναι γνωστό ότι το VMRO-DPMNE έχει εναντιωθεί στο διμερές Σύμφωνο Φιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Boyko Borissov επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη στήριξη της Βουλγαρίας για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση./ibna