Ευρεία αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής δείχνει τελευταία δημοσκόπηση της MRB

Ευρεία αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής δείχνει τελευταία δημοσκόπηση της MRB

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε η STAR TV το βράδυ της Δευτέρας έδειξε μεγάλη αποδοχή του κοινού για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, εδραιώνοντας το προβάδισμά της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του SYRIZA από τότε που ανέβηκε στην εξουσία στις γενικές εκλογές του Ιουλίου 2019.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13 μονάδες του SYRIZA, με 33% και 20% αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση, το Κίνημα για την Αλλαγή ανέρχεται στο 5,7%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα στο 4,7%, στην Ελληνική Λύση σε 4% και το DiEM25 στο 3,1%.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο του Πρωθυπουργού από το 44,2% των ερωτηθέντων, με τη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 24,5%. Ο Μητσοτάκης είναι επίσης ο πιο δημοφιλής ηγέτης πολιτικού κόμματος συνολικά, σύμφωνα με την MRB. Ο πρωθυπουργός χαίρει της αποδοχής του 44,2% των ερωτηθέντων, με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζεται από το 30,5%.

Η ηγέτης του Κινήματος για Αλλαγή, Φώφη Γεννηματά, έρχεται τρίτη με ποσοστό 21,9%, ακολουθούμενη από τον Γιάννη Βαρουφάκη στο 20,6%, τον Δημήτρη Κουτσουμπά με ποσοστό 19,4% και τον Κυριάκο Βελόπουλο στο 19,1%.

Η δημοσκόπηση δείχνει ευρεία αποδοχή για τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και πολιτικές. Συνολικά, το 55,5% των ερωτηθέντων ήταν θετικά διακείμενοι απέναντι στην εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως πρώτη γυναίκα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με μόνο το 23% να εκφράζει αρνητική άποψη.

Εν τω μεταξύ, το 56,9% δήλωσε ότι ήταν θετικό για την απόφαση του αρχηγού να επαναφέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Αναφορικά με τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και γειτονικής Τουρκίας, το 42,6% δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση διμερών διαφορών θα ήταν η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, ενώ το 28,8% δήλωσε ότι η Αθήνα πρέπει να ξεκινήσει απευθείας συνομιλίες με την Άγκυρα. Συνολικά, το 21,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καμία από τις προαναφερθείσες επιλογές δεν αποτελεί λύση.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, το 54,6% πιστεύει ότι ένα «περιστατικό» μεταξύ των δύο χωρών είναι πιθανό, με το 39,2% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας./ibna