Στο Νταβός ο Boyko Borissov

Στο Νταβός ο Boyko Borissov

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov έφτασε στην Ελβετία για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Πρόκειται για την 50ή ετήσια συνάντηση του Φόρουμ, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει καταστεί ένα αποτελεσματικό και σημαντικό μέσο για την παγκόσμια οικονομία και την πολιτική, ένας χώρος για διαπραγματεύσεις και συναντήσεις, για την επίτευξη διαφόρων συμφωνιών.

Τα θέματα της φετινής διάσκεψης κορυφής του Νταβός είναι “Ενδιαφερόμενοι για έναν συνεκτικό και βιώσιμο κόσμο”, με συζητήσεις επικεντρωμένες σε επτά κύριους άξονες: “Πώς να σώσουμε τον πλανήτη”, “Τεχνολογία για καλό”, “Υγιής κόσμο” , “Κοινωνία και το μέλλον της εργασίας”, “Καλύτερη επιχείρηση” και “Πέρα από τη γεωπολιτική”.

Η συμμετοχή του Boyko Borissov στο φόρουμ του Νταβός αποτελεί ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει τη θέση του σχετικά με τη σημασία του διαλόγου και των κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων παγκόσμιων προκλήσεων. Στο πλαίσιο της συζήτησης για την οικονομική ανάπτυξη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει το θέμα των προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η προσοχή του πρωθυπουργού Boyko Borissov θα είναι στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την ανάπτυξη αυτής της στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ περιοχής. Ως συμπρόεδρος της διαδικασίας του Βερολίνου, η Βουλγαρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαδικασία ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων αυτό το έτος, καθώς αποτελεί μέσο για την επίτευξη σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή./ibna