Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα

Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την επίσκεψη του Λίβυου Στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα, υπό την προϋπόθεση αυτή να παράξει θετικά αποτελέσματα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας στην επικείμενη Διάσκεψη στο Βερολίνο.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως το κρίσιμο ζήτημα είναι η απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη για την Λιβύη, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να θέσει επιτακτικά την ανάγκη επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση παράνομων δραστηριοτήτων στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στον απόηχο της δήλωσης του Έλληνα πρωθυπουργού για Βέτο  στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής   της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν δεν ακυρωθεί το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης το οποίο η Αθήνα χαρακτηρίζει “παράνομο”, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Είναι αυτονόητη η αποτροπή οποιασδήποτε απόφασης της ΕΕ στρέφεται εναντίον των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αλίμονο αν ο πήχης για την ελληνική διπλωματία είναι τόσο χαμηλά”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για τον εφησυχασμό που επιχειρούσε  και το αφήγημα περί απομόνωσης της Τουρκίας. “Είναι όχι μόνο ψευδής αλλά και επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα”., είπε, ασκώντας δριμεία κριτική και στις “αντιφατικές δηλώσεις  μεταξύ των μελών της κυβέρνησης”, που “κοστίζουν στη χώρα” .

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να κάνει “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση” στα εθνικά θέματα.

“Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τον ανεύθυνο και εύκολο λαϊκισμό”, λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ./ibna