Μητσοτάκης: Η υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου συμβολίζει μια νέα εποχή

Μητσοτάκης: Η υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου συμβολίζει μια νέα εποχή

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Alpha την Πέμπτη το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την επιλογή της  Κατερίνας Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως μια “πολιτική επιλογή που συμβολίζει μια νέα εποχή”.

Ο Μητσοτάκης μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα, με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού τόσο ο  ΣΥΡΙΖΑ όσο και το KINAL ανακοίνωσαν την απόφασή τους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά της.

Ερωτηθείς γιατί δεν επέλεξε να προσφέρει δεύτερη θητεία στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι σεβόταν τον κ. Παυλόπουλο αλλά μπορούσε να επιλέξει μόνο ένα άτομο και ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συγκέντρωνε περισσότερη υποστήριξη στο Σώμα.

Απαντώντας στην κριτική από τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να το πράξει νωρίτερα επειδή χειριζόταν πολύ σημαντικές υποθέσεις στο ρόλο της ως πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας. «Δεν βλέπω πώς αμαυρώθηκε ο θεσμός. Δεν μπήκα σε ονοματολογία», είπε ο Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ερωτώμενος για την απόφασή του να επαναφέρει το Υπουργείο Πολιτικής Μετανάστευσης, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος να καταργηθεί το υπουργείο κατά πρώτο λόγο. Ο Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κατάσταση όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που τον οδήγησε στην αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Τέλος, όσον αφορά τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής, ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε την πρόθεσή του να μειώσει φέτος τον ειδικό φόρο αλληλεγγύης – και να τον καταργήσει πλήρως το 2021 – και να προχωρήσει σε ταχύτερη μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αντί να επιλέξει περαιτέρω μείωση του επιχειρηματικού φόρου το 2020./ibna