Στην Αθήνα ο Haftar συναντά Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα ο Haftar συναντά Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Khalifa Haftar, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Λίγες μέρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβυκή κρίση, ο στρατάρχης Khalifa Haftar βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, παρότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην Διάσκεψη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του IBNA, ουσιαστικό ρόλο στην επίσκεψη του Khalifa Haftar στην Ελλάδα διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel Fattah al-Sisi ο οποίος παρενέβη ώστε να έρθει στην Αθήνα ο Λίβυος στρατιωτικός ηγέτης στην Ανατολική Λιβύη και να γίνει έτσι μια ύστατη προσπάθεια ώστε να συμμετάσχει και η Ελλάδα στο Βερολίνο.  Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στο λογαριασμό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο twitter , αμέσως μετά την πιστοποίηση από Γερμανικής πλευράς των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη, είχε αναρτηθεί ερώτηση γιατί δεν συμμετείχε η Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο Khalifa Haftar έφτασε λίγο μετά τις 20:30 (τοπική ώρα) στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σε μια ιδιωτική συνάντηση.

Την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει επίσημη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια και του Khalifa Haftar ενώ στις 13:00 θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο Khal;ifa Haftar θα συανντήσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρο Διακόπουλο./ibna