“Ναι” του ΣΥΡΙΖΑ στην Αικατερίνη Σακελαροπούλου

“Ναι” του ΣΥΡΙΖΑ στην Αικατερίνη Σακελαροπούλου

“Ναι” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αικατερίνη Σακελαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Έτσι, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στην Ελλάδα αναμένεται να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στις 22 Ιανουαρίου.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφαση να στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση την πρόταση του πρωθυπουργού. “Η θετική μας ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή αλλά μια συνειδητή επιλογή.  Γιατί είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας. Με τη συνέπειά μας”, τόνισε on camera ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν λείπει ωστόσο η κριτική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη για τη μη ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου, χωρίς να το αιτιολογήσει. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να τον αντιγράψει ή να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό αυτό δρόμο της ανευθυνότητας. Έχω δηλώσει και από το βήμα της Βουλής ότι εγώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης,  Μητσοτάκης δε θα γίνω. Δε θα κάνω δηλαδή αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην δήλωση του.

Επισήμανε ακόμα ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατελέσει η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόταση που  καταψηφίστηκε από τον  Κ/  Μητσοτάκη και τους βουλευτές του.

“Δεν  ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση αυτή, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Και δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια”, πρόσθεσε./ibna