Την Πρόεδρο του ΣτΕ, Α. Σακελλαροπούλου προτείνει ο Μητσοτάκης για ΠτΔ

Την Πρόεδρο του ΣτΕ, Α. Σακελλαροπούλου προτείνει ο Μητσοτάκης για ΠτΔ

Την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμα που απεύθυνε το απόγευμα της Τετάρτης.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το απόγευμα,  ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο και ενημέρωσε για την απόφασή του και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους που προέβη σ αυτή του την απόφαση.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος που ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους, οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος ώστε να υπηρετεί άξια το θεσμικό βάρος του αξιώματος του. «Πρέπει, επίσης, να διαθέτει γνώσεις, κύρος και διεθνή εμπειρία. Ώστε να συνδράμει δημιουργικά στην εσωτερική ζωή της χώρας. Αλλά και να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «σε μια εποχή που ο τόπος μας αφήνει πίσω την κρίση και κάνει πράξη την εθνική του αναγέννηση, έκρινα ότι το πρόσωπο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να συμβαδίζει με αυτήν την πορεία:  Όλοι μαζί ανοίγουμε ένα μεγάλο παράθυρο στο μέλλον. Με πρώτον, τον πρώτο πολίτη../ibna