Με τον Σεΐχη Zayed al-Nahyan συναντήθηκε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός

Με τον Σεΐχη Zayed al-Nahyan συναντήθηκε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Boyko Borissov συναντήθηκε με τον διάδοχο του θρόνου του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι και Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ Σεΐχης Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της νέας Αιγυπτιακής ναυτικής βάσης Bernice στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός Boyko Borissov και ο Σεΐχης Mohammed bin Zayed al-Nahyan συμφώνησαν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η δυναμική της διμερούς συνεργασίας και να δημιουργηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για μια ακόμη πιο δραστήρια εταιρική σχέση. Συζητήθηκαν επίσης οι μελλοντικές επιλογές για την αναβάθμιση των δεσμών σε τομείς όπως η ενέργεια, η γεωργία, ο τουρισμός, η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος μεταξύ της Βουλγαρίας και των ΗΑΕ θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητικός και θα έχει καλά αποτελέσματα. Ο Boyko Borissov τόνισε ότι η συμμετοχή της Βουλγαρίας στην παγκόσμια έκθεση EXPO 2020 στο Ντουμπάι θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Ο Πρωθυπουργός Boyko Borissov και ο Διάδοχος του Θρόνου του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι Σεΐχης Mohammed bin Zayed al-Nahyan υπογράμμισαν  επίσης την καλή συνεργασία στους τομείς εσωτερικών θεμάτων, στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό, οι δύο χώρες μπορούν να ανταλλάξουν πολύτιμη εμπειρία σχετικά με τη σταθερότητα και την ασφάλεια. «Μετά τις τελευταίες μας συνομιλίες τον Οκτώβριο του 2018, οι πολιτικές εξελίξεις στον κόσμο και στην περιοχή επιβεβαιώνουν τη σημασία της ανταλλαγής εξειδικευμένης εμπειρίας και πληροφόρησης για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων και απειλών που θέτουν ριζοσπαστικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις και ιδεολογίες» σημείωσε ο Boyko Borissov./ibna