Προδρόμου: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προχωρά κανονικά και μ’ επιτυχία

Προδρόμου: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προχωρά κανονικά και μ’ επιτυχία

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προχωρά κανονικά και με επιτυχία, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόδρομος Προδρόμου ερωτηθείς πως προχωρά το Υπουργείο με τις εξετάσεις τετραμήνων, είπε ότι «η εξέταση του πρώτου τετραμήνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία», και εξέφρασε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την εφαρμογή αυτής της καινοτομίας.

Πρόσθεσε ότι «τώρα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτός ο πρώτος κύκλος γίνεται η αποτίμηση, καταγράφουμε τα πεπραγμένα, έχουμε ακούσει παρατηρήσεις από πολλές πλευρές, έχω συνομιλήσει και με την ΟΕΛΜΕΚ, και θα έχουμε συνάντηση την επόμενη βδομάδα με την ΟΕΛΜΕΚ για αυτό το θέμα.

Στο Υπουργείο έχουμε καταγράψει μια σειρά από παρατηρήσεις, έχω ακούσει και εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων και υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να τα ρυθμίσουμε καλύτερα. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτιωτικές αλλαγές.

Πιστεύω ότι αυτή η μεταρρύθμιση που γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης, είναι πολύ σημαντική. Σε λίγες μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση, εκεί είναι που πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας διότι το διακύβευμα δεν είναι οι ρυθμίσεις, διατάξεις, διαδικασίες, αλλά η ποιότητα στην εκπαίδευση».

Πρόσθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωρά κανονικά και με επιτυχία».

Ερωτηθείς για το θέμα της παραβατικότητας, ο κ. Υπουργός είπε ότι «αυτό είναι το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μας. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες πιέσεις στα σχολεία. Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε προσεκτικά, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε και έχουμε αρκετές, να γίνει ο σωστός συντονισμός. Ήδη, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, υπάρχει συνεργασία με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε μια στρατηγική πρόληψης.

Όσον αφορά ειδικότερα τα σχολεία θα πρέπει να δούμε τους δικούς μας πόρους, την Υπηρεσία των Εκπαιδευτικών Ψυχολόγων, την ομάδα άμεσης παρέμβασης, τις διευθυντικές ομάδες στα σχολεία, θα πρέπει να συνεργαστούμε και με άλλους φορείς της κοινωνίας. Είναι θέμα που επεξεργαζόμαστε και πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών που είναι η διδασκαλία και η καλλιέργεια των δυνατοτήτων, δεξιοτήτων και της προσωπικότητας των μαθητών και δεν είναι κατά ακρίβεια το να αντιμετωπίζουν ζητήματα παραβατικότητας. Πλην, όμως, υπάρχουν, και θα πρέπει να νιώσουν και οι γονείς ότι το σχολείο είναι ένας ασφαλέστερος τόπος. Μέσα στο επόμενο διάστημα να αναμένεται ότι θα πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες»./ibna