Η κυβέρνηση προωθεί τις πρωτοβουλίες της στο εξωτερικό και στην εγχώρια ατζέντα

Η κυβέρνηση προωθεί τις πρωτοβουλίες της στο εξωτερικό και στην εγχώρια ατζέντα

Κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης του Τύπου την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατέστησε σαφές ότι η συνταγματική προθεσμία για τις προεδρικές εκλογές είναι η 13η Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε ημερομηνία μεταξύ “σήμερα και της συνταγματικής προθεσμίας”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι θέμα ημερών μέχρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει τον υποψήφιο για τον προεδρικό θώκο, καθώς η θητεία του σημερινού προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την εξωτερική πολιτική, ο Πέτσας αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ζήτησε να παραστεί σε σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο που θα συζητήσει την ειρήνη στη Λιβύη. Η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή δεν εξασφάλισε την παρουσία της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής.

Σύμφωνα με τον Πέτσα, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης στη Λιβύη. Η σύνοδος κορυφής ανακοινώθηκε από τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel το Σάββατο.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει έναν γύρο επισκέψεων σε διάφορα υπουργεία, ξεκινώντας από το υπουργείο Τουρισμού και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή και το υπουργείο Παιδείας στις 21 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να μεταφέρει 12 νομοσχέδια στο κοινοβούλιο τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς επιδιώκει την υλοποίηση πολιτικών της δεσμεύσεων.

Ειδικότερα, στις 22 Ιανουαρίου θα τεθεί σε ψηφοφορία ο νέος εκλογικός νόμος, ενώ θα υποβληθούν στο Σώμα νομοσχέδια για την αναθεώρηση της κοινωνικής ασφάλισης, την έγκριση συμφωνίας ασφάλειας με τις ΗΠΑ, τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και τη λήψη των αναγκαίων ρυθμίσεων πριν από την Brexit στα τέλη Ιανουαρίου./ibna