Ο Αμερικανός πρέσβης καλεί τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου να σχηματίσουν κυβέρνηση

Ο Αμερικανός πρέσβης καλεί τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου να σχηματίσουν κυβέρνηση

Δελτίο Τύπου που επιβεβαιώνει τη συνάντηση του ηγέτη τους Isa Mustafa και των στενών συνεργατών του με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, Philip Kosnett, εξέδωσε η Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κοσσυφοπεδίου (LDK).

Σύμφωνα με το LDK, ο Mustafa ενημέρωσε τον κ. Kosnett για την πορεία των συνομιλιών με το Vetevendosje, για την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης συνασπισμού.

«Ο Πρέσβης κ. Kosnett κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση που θα εκπληρώσει την εντολή των ψηφοφόρων το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Το LDK και το Vetevendosje διαπραγματεύονται εδώ και πάνω από τρεις μήνες για να δημιουργήσουν έναν συνασπισμό και να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση, αλλά δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για την κατανομή αρμοδιοτήτων.

Τη Δευτέρα το πρωί, ο πρώην επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάρκεια του πολέμου, William Walker, εθεάθει να μπαίνει στις εγκαταστάσεις του LDK. Διεθνείς εκπρόσωποι, συμπεριλαμβανομένων των πρεσβευτών, κάλεσαν τα κόμματα του Κοσσυφοπεδίου να σχηματίσουν κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, παρά τις προσκλήσεις, το Vetevendosje και το LDK δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία συνασπισμού, με τα δύο κόμματα να υποβάλλουν νέες προτάσεις για το πώς θα πρέπει να μοιάζει ο μελλοντικός συνασπισμός./ibna