Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα μετά την πρωτοβουλία Putin Erdogan για τη Λιβύη

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα μετά την πρωτοβουλία Putin Erdogan για τη Λιβύη

Στη Μόσχα βρίσκονται οι Υπουργοί της Τουρκίας Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και Άμυνας Hulusi Akar, όπου συμμετέχουν με τους ομολόγους της της Ρωσίας Sergey Lavrov και Sergey Shoygu σε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην Λιβυκή κρίση.

Οι αξιωματούχοι της Ρωσίας και της Τουρκίας, συναντήθηκαν στην Ρωσική πρωτεύουσα ώστε να βοηθήσουν τις συνομιλίες μεταξύ του Fayez al-Sarraj της αναγνωρισμένης κυβέρνησης από τον ΟΗΕ στην Τρίπολη και του Khalifa Haftar.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τις συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων και Τούρκων αξιωματούχων δήλωσε στους δημοσιογράφους η Mariya Zaharova εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπροσθέτως επιβεβαιώθηκε ότι στη Μόσχα έχουν φτάσει και οι Al-Sarraj και Haftar, οι οποίοι θα συναντηθούν με την ρωσκή και τουρκική αντιπροσωπεία.

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, η οποία ανακοινώθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής στην Κωνσταντινούπολη [την περασμένη εβδομάδα], σήμερα στη Μόσχα θα διεξαχθούν ενδο-λιβυκές επαφές υπό την αιγίδα των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Ρωσίας και Τουρκίας ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν και οι Sarraj, Haftar  και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων σ αυτές τις επαφές σημείωσε η Εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ.

Στις 12 Ιανουαρίου, οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός σε απάντηση στην πρωτοβουλία πρόσκληση των Προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας./ibna