Ο Sarraj την Κυριακή ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Erdogan

Ο Sarraj την Κυριακή ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Erdogan

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί στην Τουρκία με φόντο τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και κυρίως για τη Λιβύη.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Τρίπολης Fayez Al Sarraj την Κυριακή 12 Ιανουαρίου έρχεται στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον Recep Tayyip Erdogan. Η συνάντηση των δυο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Στην τελευταία συνάντηση των δυο ανδρών τον Νοέμβριο είχαν υπογράψει δυο συμφωνίες. Η μια για τον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών ευθύνης και η δεύτερη για στρατιωτική συνεργασία.

Παράλληλα την Δευτέρα  13 Ιανουαρίου έρχεται στην Τουρκία ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte για έχει κι αυτός συνάντηση με τον Erdogan και βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η Λιβύη.

Την ίδια ημέρα  ο  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu μαζί με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών  ΜΙΤ Hakan Fidan θα ταξιδέψουν στη Μόσχα για να συναντηθούν με τους ομολόγους τους και να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη κυρίως μετά την άρνηση του στρατηγού Khalifa Haftar για εκεχειρία που κάλεσαν Putin και Erdogan.

Ο Τούρκος Πρόεδρος την Πέμπτη είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Angela Merkel για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη αλλά και το ενδεχόμενο σύγκλισης διάσκεψης για τη χώρα αυτή./ibna