Ελλάδα: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ελλάδα: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου, το αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα.

Ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ζήτησε Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε στον Πρωθυπουργό το ζήτημα της αναστολής της ψήφισης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας ΗΠΑ, κάτι που δεν αποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Φώφη Γεννηματά σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν για την προσφυγή στη Χάγη για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ενώ διαφώνησαν για τον εκλογικό νόμο που επιθυμεί να αλλάξει η Κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι διαφωνεί με την προσφυγή στη Χάγη, ενώ θα μελετήσει τον εκλογικό νόμο και θα απαντήσει εν καιρώ./ibna