Ελλάδα: Τους Πρέσβεις Ιράν και Ισραήλ είδε ο Τσίπρας

Ελλάδα: Τους Πρέσβεις Ιράν και Ισραήλ είδε ο Τσίπρας

Συναντήσεις με τους Πρέσβεις Ιράν και Ισραήλ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε επισκεφθεί το Ιράν το 2016 δημιουργώντας ισχυρές σχέσεις με την Κυβέρνηση της Τεχεράνης, ενώ και με το Ισραήλ είχε εδραιώσει κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις και την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, με πολλές επισκέψεις στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα Ahmad Naderi,  κατόπιν αιτήματος του Πρέσβη,  με τον όποιο συνομίλησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο Ιράκ.

Ο Πρέσβης του Ιράν παρουσίασε τις θέσεις της χώρας του για την εκτέλεση του Ιρανού Στρατηγού Qasem Soleimani στο Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει για την περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η εκτέλεση του Ιρανού Στρατηγού παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συμβάλλει στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση του Ιράκ και της ευρύτερης περιοχής.

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση της έντασης και να υποστηριχθεί ενεργά από τη διεθνή κοινότητα η ειρήνη και η σταθερότητα στο Ιράκ, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ειδικά της αρχής της μη εμπλοκής στα εσωτερικά τρίτων χωρών.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Yossi Amrani, με τον οποίο συνομίλησε για τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Παλαιστινιακό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ./ibna