Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης ενημερώνει του πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή

Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης ενημερώνει του πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρχίζει τον κύκλο των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς και τον νέο εκλογικό νόμο που θέλει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, καταργώντας τη απλή αναλογική που τίθεται σε ισχύ από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ενδεχομένως ο Πρωθυπουργός να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των πολιτικών αρχηγών για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς λήγει η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 12:00 (τοπική ώρα) με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:00, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Στις 17:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Στις 18:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τέλος η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, στις 11:00, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Γραμματέα του ΚΚΕ στο εξωτερικό./ibna