Η αστυνομία του Μαυροβουνίου «ξεσκεπάζει» τη μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορίας ανθρώπων στα Βαλκάνια

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου «ξεσκεπάζει» τη μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορίας ανθρώπων στα Βαλκάνια

Η Αστυνομική Διεύθυνση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορίας ανθρώπων στα Βαλκάνια εξαρθρώθηκε.

«Η διεθνής επιχείρηση, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και την Γιούροπολ, έχει οδηγήσει στη σύλληψη οκτώ φερόμενων διακινητών και στον εντοπισμό 12 θυμάτων αυτού του εγκλήματος, ενώ 85 άτομα εξακολουθούν να υπόκεινται σε έρευνα», ανέφερε η Αστυνομική Διεύθυνση.

Όπως αναφέρθηκε, η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων βρίσκεται στην κορυφή των δραστηριοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

«Χθες, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης διεξήγαγαν έρευνες σε τρεις τοποθεσίες. Στις εγκαταστάσεις αυτές βρέθηκαν 93 άτομα από την Ταϊβάν. Τα διαβατήρια τους ελήφθησαν και υποτίθεται ότι κρατούνταν υπό πίεση σε εγκαταστάσεις που οργανώθηκαν σύμφωνα με την αυστηρή ιεραρχία από τους υπόπτους, οι οποίοι διέθεταν μεγάλα χρηματικά ποσά. Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δραστηριοτήτων, οι αξιωματικοί κατέσχεσαν μια σειρά ηλεκτρονικών συσκευών που θα εξεταστούν για την ανίχνευση ποινικών αδικημάτων», ανέφερε η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, θα γίνουν περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών, αλλά και θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ή άλλων εγκλημάτων.

«Αυτή ήταν μια διεθνής επιχείρηση που διεξήχθη σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Γιουροπόλ εντοπίστηκε ένα συγκεκριμένο modus operandi το οποίο είχε εμφανιστεί νωρίτερα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης».

Ο βοηθός διευθυντής του τομέα της ποινικής αστυνομίας Enis Baković συναντήθηκε σήμερα με συναδέλφους από τη χώρα προέλευσης των θυμάτων. Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο η καλή διεθνής συνεργασία θα μπορούσε να σταματήσει το διεθνικό έγκλημα./Ibna