Στο πλευρό των ΗΠΑ Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία, καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν

Στο πλευρό των ΗΠΑ Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία, καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν με πυραύλους εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Καταδικάζουμε τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις κατά των δυνάμεις των ΗΠΑ και του Συνασπισμού που εδρεύουν στο Ιράκ και επικεντρώνονται στην κατάκτηση του ISIS. Το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα επίσημο μέλος του Συνασπισμού και καλούμε το Ιράν να αποκλιμακώσει τη βία. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις ΗΠΑ και τη Βορειοατλαντική μας οικογένεια σε αυτήν την ώρα της αναταραχής», δήλωσε ο Thaci.

Επίσης, ο Αλβανός πρόεδρος Ilir Meta και ο Πρωθυπουργός Edi Rama απάντησαν στη σιωπηρή απειλή του Ayatollah Ali Khamenei κατά της Αλβανίας για συνωμοσία με τις ΗΠΑ κατά του ιρανικού καθεστώτος.

Ο Πρόεδρος Ilir Meta καταδίκασε τη σημερινή επίθεση του Ιράν στις δύο στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ ως «πρόκληση» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επικίνδυνα αποτελέσματα για την περιοχή και τη σταθερότητά της». Ο Meta κάλεσε το Ιράν να συμμορφωθεί με τους διεθνείς νόμους και δήλωσε ότι η Αλβανία είναι στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία.

Ο πρωθυπουργός Edi Rama, ο οποίος απέλασε τον Ιρανό πρεσβευτή πριν περίπου ένα χρόνο, ρωτήθηκε επίσης σήμερα για τους πιθανούς κινδύνους για την Αλβανία από την παρουσία των μελών της ΜΕΚ στη χώρα, λέγοντας ότι δεν «εκπλήσσεται» από τα σχόλια του Khamenei και απέρριψε όλες τις ανησυχίες:

«Αυτό δεν είναι ένα νέο θέμα για εμάς. Πραγματοποιήσαμε μια ενέργεια που τιμά την Αλβανία και είναι μέρος της στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ και ανοίξαμε τις πόρτες σε μια ομάδα ανθρώπων των οποίων η ζωή ήταν σε κίνδυνο. Βρίσκονται στην Αλβανία ως αποτέλεσμα μιας ανθρωπιστικής επιχείρησης και όχι μιας πολιτικής»./ibna