Αλβανία: Τον έλεγχο του Δημάρχου Mallakaster για ποινικά αδικήματα ζητά το ΔΚ

Αλβανία: Τον έλεγχο του Δημάρχου Mallakaster για ποινικά αδικήματα ζητά το ΔΚ

Το Δημοκρατικό Κόμμα απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία επιδιώκει να ελεγχθεί εκ νέου η εντολή στο Δήμαρχο του Mallakaster ΙQerim Ismailaj σμαήλ Kareem, καθώς αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα.

Έτσι μετά τις πόλεις Shkodra, Vora και Vau i Dejes, το Δημοκρατικό κόμμα ζήτησε από την Εισαγγελία να επανεξετάσει το φάκελο με το παρελθόν και του Δημάρχου του Mallakaster Qerim Ismailaj.

Κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Gazment Bardhi, προς τον Γενικό Εισαγγελέα, διευκρινίζεται ότι ο Qerim Ismailaj είναι συνελήφθη και καταδικάστηκε από τις ελληνικές αρχές την περίοδο 1999-2000, ενώ στη συνέχεια απελάθηκε από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Qerim Ismailaj έχει παραποιήσει το ποινικό του μητρώο διότι “στα ερωτήματα σχετικά με το εάν είχε ποτέ κρατηθεί ή συνελήφθη από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για τη διάπραξη αξιόποινης πράξης, ανεξάρτητα από το αν καταδικάστηκε ή όχι από αλλοδαπές δικαστικές αρχές ή αν έχει επιβληθεί το μέτρο της απέλασης από ξένο κράτος», έχει απαντήσει «όχι» σύμφωνα με την επιστολή που διαβιβάστηκε στον Γενικό Εισαγγελέα από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νόμο για το ποινικό μητρώο, η απόκρυψη ή καταγραφή ανακριβών και αναληθών στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα και έχει ως αποτέλεσμα την άμεση απαγόρευση της υποψηφιότητας ή της άσκησης δημόσιας θητείας. Σ’ αυτή την περίπτωση επιβάλλετε η άμεση απομάκρυνση από τα καθήκοντα του Δημάρχου και η άσκηση δίωξης εναντίον του.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, με βάση το υψηλό δημόσιο συμφέρον που παρουσιάζει αυτή η υπόθεση, ζητά από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μια τάχιστη θεσμική επαλήθευση και αντίδραση, με στόχο την επίτευξη του κύριου σκοπού του νόμου για το ποινικό μητρώο, για την απομάκρυνση προσώπων με ποινικά αδικήματα που λαμβάνουν αποφάσεις για τους πολίτες ή επηρεάζουν τις εκλογές./ibna