«Αποφεύγετε τη Σερβία» προειδοποιεί η Πρίστινα τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου

«Αποφεύγετε τη Σερβία» προειδοποιεί η Πρίστινα τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου

Μετά τη σύλληψη του Αλβανού Κοσοβάρου  Nezir Mehmetaj στο συνοριακό σταθμό Merdare, ως ύποπτου για εγκλήματα πολέμου κατά τις τελευταίες συγκρούσεις, το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου προειδοποίησε τους πολίτες του να αποφεύγουν το έδαφος της Σερβίας.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «Η Σερβία δεν αποτελεί πλέον έδαφος που παρέχει το ελάχιστο νομικό και φυσικό επίπεδο ασφάλειας», επισημαίνοντας ότι αν είναι ανάγκη για επίσκεψη στη Σερβία θα πρέπει οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

Η προειδοποίηση αυτή είναι αποτέλεσμα των συνεχών συλλήψεων πολιτών του Κοσσυφοπεδίου από τις αρχές του Βελιγραδίου, κάτι που οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου θεωρούν ότι είναι αντίθετο με τις πρακτικές της διεθνούς συνεργασίας και της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Το Παρατηρητήριο Εγκλημάτων πολέμου του Ανώτατου δικαστηρίου του Βελιγραδίου διέταξε την κράτηση για 30 μέρες του Mehmetaj.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο Merdat σύμφωνα με ένταλμα που εξέδωσε το Σερβικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με το Tanjug η κράτηση διατάχθηκε λόγω του κινδύνου διαφυγής του Mehmetaj, ο οποίος κατηγορείται για ποινικά αδικήματα εναντίον πολιτών.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, ο Mehmetaj είναι από το χωριό Rudnica κοντά στην Klina, αλλά έχει ζήσει στην Ελβετία για 25 χρόνια./ibna